1000event1004-1005

Releasefest/utställning: BLÅ och BEKELE

Plats: Tusen Serier på Mitt Möllan (Claesgatan 8), Malmö
Tid: 5 april kl 14-20

Bjud gärna in till vårt event på Facebook!

Den 5 april är det release för våra två nya böcker, BEKELE och BLÅ!
Kom och hänga med oss, köp böckerna och/eller se en utställning med de två tecknarna, Emre Özdamarlar och Shabnam Faraee.

Vi bjuder på vin och snacks som vanligt och vi håller på kl 14-20 eller tills vi tröttnar/vakterna slänger ut oss.

Du kan läsa om böckerna och författarna här:

BLÅ
Blå handlar om flykt, kärlek, sex och sorg. Blå är berättelsen om en kvinna som befriar sig från de sagor som fabulerats om henne i århundraden.

Blå framsida

Språk: svenska

Om Shabnam Faraee (författare & tecknare):
Shabnam Faraee kommer ursprungligen från Iran och har bott i Stockholm sedan september 2002. Hon arbetar gränsöverskridande med grafisk design, mönsterdesign, animation och illustration. Hennes visuella uttryck färgas av mötet mellan den iranska och svenska bildtraditionen.
www.shabnamfaraee.com

BEKELE

Bekele bor och är gift med Johannes i Malmö. Med jämna mellanrum får de gå på samtal hos migrationsverket för att bevisa att deras äktenskap är äkta.
Men vad gör man när hela tillvaron plötsligt vänds upp och ner? När någonting händer som kan göra att mer står på spel än bara förhållandet?
Det här är berättelsen om Bekele, Johannes och Simon, men också om dagens Sverige…

Bekele framsida
Boken finns i två versioner: en på svenska och en på engelska.

Om Raquel Lozano (författare):
Gammal svenskcolombiansk vårdbiträdeskärring som debuterar som serieförfattare med Tusen Serier-boken Bekele tillsammans med Mattias Elftorp och Emre Özdamarlar.

Om Mattias Elftorp (författare):
Gör den postapokalyptiska cyberpunkserien PIRACY IS LIBERATION och är aktiv i konst- och seriekollektivet Wormgod. Har tidigare varit drivande inom C’est Bon Kultur som ger ut en internationell serieantologi. Håller i undergroundseriefestivalen AltCom i Malmö vartannat år.
www.elftorp.com

Om Emre Özdamarlar (tecknare):
Flyttade från Turkiet till Sverige 2005 för att jobba som ingenjör. Efter 4 år slutade han med det och började rita serier. Emre Özdamarlar pluggar på serieskolan i Malmö och går ut våren 2013.
www.emre.se

Läs mer om Tusen Serier här: www.tusenserier.org