Nu kommer till slut utställningen The new frontier! Den visas på hybriden.se med start den 7 maj 2021.

Gå till utställningen

La nuova frontiera (The new frontier) är ett internationellt seriekonstprojekt som vill dra uppmärksamhet till de nya gränsland vi har att göra med idag, genom serier gjorda av etablerade och nya serieskapare från hela världen.

The new frontier är en slags stafettserie, skriven kollektivt  på olika språk (italienska, arabiska, franska, engelska…), som en historia utan varken början eller slut. Fristående konstnärer och kollektiv (serieskapare, formgivare, konstnärer, författare…) bjöds in att skapa varsin seriesida som, likt delar av ett pussel, tillsammans bildar en gemensam berättelse som kan övervinna både geografiska, sociala och ekonomiska gränser.

The new frontier startade 2019 och är ett öppet, pågående projekt. Varje år kommer en ny utgåva med ett nytt koncept som presenteras både online på hemsaidan för OPEN ART WEEK och genom vandringsutställningar som visas i olika länder. Hittills har utställningen gjorts i två utgåvor, en fokuserad på migration och en på klimatförändringar, bägge satta i ett sci fi-sammanhang. Både tidigare och framtida utgåvor är öppna för nya bidrag, och det var så Tusen Seriers version kom till. Vi samlade ett antal serieskapare från vårt internationella nätverk:
Amalia Alvarez, Elida Maiques, Ana Biscaia, Korina Hunjak, Leviathan, Julia Nascimento & Felipe Kolb Bernardes, Mattias Elftorp

2019 bjöd OPEN ART WEEK in Biblioteca delle Nuvole, ett av Italiens viktigaste seriebibliotek, och det flerfaldigt prisbelönta tunisiska kollektivet Lab619 att, var och en med sin egen grupp serieskapare, skapa första versionen av The new frontier som sedan dess har kurerats av deras respektive grundare Claudio Ferracci och Abir Gasmi. Fokus illustration, ett schweiziskt Swiss kollektiv, och Tusen Serier har senare varit med och bidragit till projektet under 2020 och 2021.

Sedan starten 2019 har mer än 35 konstnärer från fler än tio olika länder bidragit till utställningen. Mer än tio olika internationella bidragsgivare och kulturinstitutioner har hittills stöttat The new frontier. Tusen Seriers upplaga genomförs med stöd av Malmö Kulturnämnd.

BESÖK UTSTÄLLNINGEN PÅ HYBRIDEN.SE