Tusen Seriers kommande utställning Myling är en av tre som äger rum vid samma tid på Mitt Möllan (Claesgatan 8, Malmö) den 6 nov kl 17-22:

Tusen Serier: MYLING

exhibtusenposter

Mylingen är ett barn som mördats av sin mor och begravts i hemlighet, kanske i skogen, kanske under golvplankorna. Fast mellan två dimensioner har deras kroppar fortsatt växa i graven på ett onaturligt sätt.

Amanda Casanellas har satt in denna gamla nordiska myt i ett nytt postapokalyptiskt sammanhang och skrivit en novell som nu har illustrerats av olika serietecknare.

Tusen Serier

Yvan Alagbé & Amandine Boucher: MYSTERIES OF LOVE

exhibfrmkposter
Kärlek, kärlek, kärlek. I varje roman, varje film, varje sång. Vi känner till många kärlekshistorier, oavsett om de varit verkliga eller påhittade. Men om man skulle skriva kärlekens historia? Var skulle man börja? Kärleken är början. Kärleken är slutet. Kärleken är vägen. Kärleken är livets mysterium.

Av Yvan Alagbé med Amandine Boucher från Frémok.

Chili Com Carnne: QCDA

exhibcccposter

VAD BETYDER QCDA?
QUINTESSENTIAL COMICS FOR DOCTORS AND ACCOUNTANTS?
QUOTES FROM CATHOLIC DUCKS ON ACID?
QUICK COMICS FOR DOPEY ATHLETES?
QUEST FOR CRAZY DOCTOR AUTOPSY?
QUATRO CHAVALOS DO APOPCALIPSE?

VEM BRYR SIG!!! Vi letar varken efter skatter eller svar. Våra ansträngningar och vandringar kan verka meningslösa och utan syfte, och till och med köttet vi kläros i är meningslöst, men även utan varken kamp eller uppdrag har vi en okroppslig ambition. Vi vet att ingenting stiger upp ur ruttna kroppar.

QCDA är ett Giant-size seriefanzine från Chili Com Carne som presenterar det nya portugisiska släktet av serieskapare i form av fyra snubbar (Afonso Ferreira, André Pereira, Rudolfo och Zé Burnay) och fyra jungfrur (Amanda Baeza, Hetamoé, Silvia Rodrigues och Sofia Neto). Deras verk är förblindade och förvirrade på ett sätt som förkroppsligar en samtida ”aPOPkalypsens fyra riddare”: Anorexia, Smart Shops, Huliganism och Cancer.

Chili Com Carne

AltCom 2014 arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad, Kulturrådet och Sparbanksstiftelsen Skåne, i samarbete med Folkets Park och C’est Bon Kultur. Projektledare är Mattias Elftorp.
www.altcomfestival.se
www.serieframjandet.se