Idag är det vernissage på Regionsmuséet i Kristianstad för utställningen Det Ligger i Tiden (ett annat Arvsfondenprojekt), där Tusen Serier är med som samarbetspartner.

Under hösten 2013 var vi på Österängsgymnasiet och höll workshops med ett 50-tal elever. De hade skrivit texter på temat TID, som de sedan gjorde om till serier. Ett antal av serierna valdes sedan ut och tuschades och färglades av Amanda Casanellas och Mattias Elftorp.

Serierna är en del av en större utställning som bla innehåller stämpelklockor med olika frågor om tid, olika citat, fakta om hur människor förhållit sig till tid genom tiderna och ett dataspel gjort just för utställningen. Allt uppbyggt i en steampunkinspirerad miljö.

Utställningen kommer under de närmaste åren att vandra och har redan bokats in i 4 ytterligare städer.

 DSC_0144 DSC_0146

DSC_0147 DSC_0148

DSC_0160

Och i gästboken kan man såklart hitta flera Doctor Who-referenser redan på de första sidorna…

DSC_0168DSC_0169