Recension av Bekele i Bild & Bubbla #201, skrivern av Stefan Niklasson:

books-bekelenailBekele är en serie som överraskar. Det finns flera bitar som gör att den sticker ut från mycket annat som ges ut på svenska, men det viktigaste är att den i sitt berättande låter problemen växa fram. Den skriver inte läsaren på näsan. Klassperspektivet och en feministisk anda bidrar till att göra berättelsen läsvärd. Förutom detta prickar man in aktuella politiska frågeställningar, inte minst runt valresultatet, där främlingsfientliga röster haft framgång. Berättelsen sätter det svenska samhället under en kritisk lampa, vars sken lyser in i ganska unkna vrår.

(…) vi får även följa andra personer. Naturligtvis huvudpersonens vänner, men även myndighetspersonen får ett visst utrymme och visas upp som en människa utanför sin officiella roll.
Ju mer jag läser, desto mer problematiseras personerna och några oväntade händelser gör att historien växer. Bekele har skinn på näsan, är impulsiv och fattar snabba beslut, hennes man hinner inte riktigt med. Det finns en realistisk och trovärdig ton i berättelsen. Språket är enkelt och de korta meningarna, ofta en mening i varje seriebubbla, gör att läsningen flyter snabbt.
Omslaget är vemodigt, rent och stilsäkert.