Amanda Casanellas, en av Tusen Seriers grundare, släpper nu sin första bok tillsammans med Yossra El Said som här gör sin Tusen Serier-debut. Serien är Yossras adaption av Amandas novell som också är med i boken.

Amanda är född i Chile men har bott större delen av sitt liv i Sverige. Den nordiska mytologin har alltid var intressant och Myling är en del av ett större långvarigt projekt som handlar om att utforska mytologin och göra nytolkningar av gamla folksagor.

myling2016video

Liveinspelning av uppläsning ur boken. Ida Mårdhed läser ur novellen till fiol av Erik Högström.

Novellen har tolkats tidigare, i en utställning under AltCom 2014 där olika serieskapare gjorde sina versioner av delar av berättelsen.

Samarbetet föddes när Amanda en gång såg Yossras teckningar på Sci Fi-mässan i Malmö och blev kär i dem. När hon sedan behövde en tecknare för Myling var valet självklart. Hennes stämningsfulla och dynamiska teckningsstil var perfekt för att fånga känslan i historien.

Missa inte utställningenHybriden som håller på till den 10 oktober, där du kan se originalteckningar från boken.

Beställ boken här!

myling-1

At first I was certain death had come for me in its most hideous, gruesome form imaginable, for in a patch of moonlight seeping through the branches, hanging in the air, stood the figure of what had once been a child but with pale, dead limbs, stretched as if they had still kept growing, absent of life. *

myling-2 myling-5 myling-3

*Eftersom novellen är skriven på engelska från början har vi behållt originalspråket, men serien är gjord på både svenska och engelska i boken.