Ny recension av Fem historier om prostituerande av Amalia Alvarez:

Serienett.no: Spansklekse fra skråplanet

Det kan være flere grunner til at hun likevel ikke intervjuet flere «prostituerande». Den mest sannsynlige er at de prostituerte kjenner flere typer kunder enn deres egne kunder gjør, naturlig nok.  Perspektivet til nummer fem var likevel helt nødvendig for å gi et bredt nok bilde. Mens de fire prostituerte gir inntrykk, i alle fall gjennom ordbruk og innstilling, av å ha et venstrevridd verdensbilde, bruker kunden en noe mer høyrevridd argumentasjon. Boka som helhet presenterer et venstrevridd verdensbilde, men ikke et tradisjonelt feministisk-venstreradikalt verdensbilde, og kunden argumenterer på en like innsiktsfullt og intelligent måte som de prostituerte.  Han er altså ikke tatt med for å presentere «feil» synspunkt, og blir ikke gjort til stråmann.

Här kan du också läsa några sidor ur boken (klicka på bilderna för större versioin):

Fler recensioner:
Skånska Dagbladet – 2016-09-01: Alvarez bok säger så mycket mer än statistik
P1 Kultur(2016-11-10): Höjdpunkter bland hösterns italienska, svenska och slovenska serieböcker
Göteborgs-Posten (mfl): “Ingen kallar sig sexarbetare”

Beställ boken här