Recension av Kroppen rör på sej i BTJ-häfte #13/2014

Text: Tistelö, Mauritz
Bild: Aida Ghardagian

kroppenfram

Texten är en blandning av en pedagogik, fiktiv prosalyriskberättelse, aha-upplevelse, dokumentation av arbetet med dansföreställningen Systrar på Atalante i Göteborg, 2011. Ett möte sker mellan skådespelare, regissör och författaren. Detta möte observerar spänningen mellan att berätta med kroppen och att använda den som ett medel för producera varor.Det första, som en föraktad lyx i kroppsarbetarens tanke. Det andra, som en början på en djuppersonlig befrielse, en omprogrammering av självbilden. 

Lektör: Magnus Dahlerus

kroppenbild01 kroppenbild02

kroppentext01 kroppentext02

Beställ boken via Apart indie. 120:-

Konstbok/betraktelse om hur vi stympar och kontrollerar våra kroppar och rörelser i oss själva och i offentliga rummet. Varje rörelse kan vara ett sabotage, en spricka, en början till befrielse. Utgiven i samarbete med Scenen Atalante.