Tusen Serier kommer att ha ett bord på Anarkistiska Bokmässan på Cyklopen i Stockholm den 31 augusti.

Alla våra böcker kommer att finnas på plats:

books-5kvinnor0nailFem papperslösa kvinnors historier av Amalia Alvarez

Fem serier baserade på verkliga historierna om fem kvinnor som bor eller har bott “illegalt” i Sverige. En kvinna som författaren träffade på Kvinnojouren berättar sin historia som “importhustru”, en annan kvinna som hon träffade i fackföreningen berättar historien om de kvinnliga papperslösa arbetarnas situation i Sverige, trafficking, nätverk som utnyttjar kvinnor, etc. En annan historia handlar om en kvinna som fått avslag på sin asylansökan. Hon berättar om sin väg till Sverige.

 

Detaljer i historierna har naturligtvis ändrats för att skydda de inblandades integritet, då de enligt systemet lever illegalt.


 

books-bekelenail
Bekele av Raquel Lozano, Mattias Elftorp & Emre Özdamarlar

Bekele bor och är gift med Johannes i Malmö. Med jämna mellanrum får de gå på samtal hos migrationsverket för att bevisa att deras äktenskap är äkta.

Men vad gör man när hela tillvaron plötsligt vänds upp och ner? När någonting händer som kan göra att mer står på spel än bara förhållandet?

Det här är berättelsen om Bekele, Johannes och Simon, men också om dagens Sverige…

 

 

books-bluenailBlå av Shabnam Faraee

Blå handlar om flykt, kärlek, sex och sorg. Blå är berättelsen om en kvinna som befriar sig från de sagor som fabulerats om henne i århundraden.

 
books-destructores0nailDestruktörerna av Marco Leal

De jättelika Destruktörerna kommer från framtiden för att förgöra vår historia och nutid och bara David Lincen vet om det. Science fiction möter urgammal såväl som ny mytologi i en resa genom filosofi och politik som du aldrig sett förr.

Tänk dig en blandning mellan Alejandro Jodorowsky, Moebius och Geoff Darrow så närma du dig vad du kan vänta dig av denna bok som är en illustrerad berättelse snarare än en regelrätt seriebok.

 

books-kroppen0nailKroppen rör på sej av Mauritz Tistelö & Aida Ghardagian

Hittills har jag ägnat mej åt att skända och förgöra min kropp. Döda dess historier, hindra den från att skapa sin historia. Jag lyfte omkring på min kropp. Jag mötte några dansare. Dom slog sönder min självbild, mitt tidigare liv.

Konstbok/betraktelse om hur vi stympar och kontrollerar våra kroppar och rörelser i oss själva och i offentliga rummet. Varje rörelse kan vara ett sabotage, en spricka, en början till befrielse.

 

books-zlatannailJag & min Pappa & Zlatan av Mattias Elftorp

Sara brukar spela fotboll med sina kompisar. När hon och hennes pappa blir tvungna att lämna sitt land är hon överlycklig över att de ska flytta just till Rosengård i Malmö, staden där Zlatan bor. Hennes högsta önskan är att få se honom spela och kanske till och med träffa honom.

Men allt är inte helt bra. Kanske kommer de inte att få stanna. Och det är någonting konstigt med det här nya landet där man måste bära en svenskmask för att dölja att man är “annorlunda”.
Ska hennes drömmar gå i uppfyllelse?

JAG & MIN PAPPA & ZLATAN bygger på den prisbelönta (ISV 2009, Kemi 2010) serienovellen med samma namn. De enkla teckningarna och symboliken bakom maskerna i serien gör att huvudpersonens öde blir lätt att leva sig in i och känna med då hon möter det svenska samhällets fram- och baksidor.

 

1000year1

Serier med maktperspektiv. Serier om verkligheten från ett annat håll än du är van att se.

Läs mer på www.tusenserier.org