Recension på Bild & Bubbla av Jag & min Pappa & Zlatan som vi gett ut i samarbete med Wormgod.

Boken håller också på att översättas till arabiska för utgivning på ett annat förlag, men vi berättar mer om det senare…

wormgodbook1006zlatan_2ed

Med sin berättelse om Sara ger Elftorp en tankeväckande bild av ett svenskt samhälle präglat av en förtäckt men passionerad strävan efter assimilering. Ett samhälle där svaret ”jag bor i Sverige och vi har fått uppehållstillstånd” så klart inte är tillräckligt för fröken i förberedelseklassen som frågar varför man känner sig som en svensk. Ett samhälle där fröken istället ger luddiga förklaringar till vad svenskhet innebär, förklaringar som bara landar i självgoda plattityder om att Sverige är bra och att svenskar är ordentliga och gör rätt för sig.

(…)

en intim, berörande serieberättelse som skildrar såväl dessa minnen och mardrömmar som Saras nuvarande vardag i ett nytt och – åtminstone på ytan – tryggare land. Som läsare är det svårt att värja sig för den finstämda porträtteringen av det oförstående, utsatta barnet Sara.