Releasefest för C’est Bon Anthology vol 28 & Utställningen Space

Torsdag 23 april 2015 kl 17-21

Frøydis Sollid Simonsen, Karoline Stjernfelt, Mari Ahokoivu
+Steve Nyberg, Jamil Mani, Maciej Kalymon/John Daily, Marine Schneider, Carolina Hicks, Mattias Elftorp, Allan Haverholm, Ylva Oknelid, Christoffer Frostgård, Milena Simeonova, Christina Cromnow, Emei Burell
Tusen Serier, Mitt Möllan (Malmö)

cbk-signs

Om utställningen:Frøydis Sollid Simonsen, Karoline Stjernfelt och Mari Ahokoivu har gjort utställningen Space som visats i Norge och snart kommer att visas i Finland. Den kommer nu till Malmö i samband med releasen av nya numret av C’est Bon Anthology (CBA) som har temat Signs and science och innehåller några av serierna från utställningen. För att fira detta sammanträffande har vi lagt till några av de övriga serierna från numret till utställningen och gjort alltihop till en kombinerad releasefest och utställning.

Signs of science? The science of signs? Or neither, or both. How about the sleep depriving thought of eternity when you turn off the lights at night. Of the ever reaching deepness of space, black holes and the creation of photons in the core of the sun.
How about when you get lost in thought, staring at your thumb, thinking about how the cells in your skin work and work and work, divide and fall off. The molecules they are made of. The vanishing weight of the atoms.

Volym 28 av CBA är också det sista antologinumret som gjorts av den förra redaktionen. Eftersom varannat nummer är ett specialnummer med en grafisk roman så kommer volym 30 (september) att vara det första numret med den nästan helt nya redaktionen. Detta är alltså slutet på en era och samtidigt fröet till vad som komma skall, då det är den nya redaktionen som arrangerar detta event.

Om CBA:
C’est Bon Anthology är en internationell serieantologi med serier av serieskapare från olika delar av världen. Serierna i tidskriften bygger på viljan att göra någonting nytt, att vidga gränserna för vad som går att göra inom serien som konstform. En blandning av nya förmågor och etablerade seriekonstnärer.

Om C’est Bon Kultur:
C’est Bon Kultur har funnits sedan 2001 och verkar för en mer varierad och intressant seriekultur i Sverige och ur ett internationellt perspektiv. Utöver utgivningen av CBA gör vi utställningar, ger ut andra serieböcker, deltar i och arrangerar andra serierelaterade evenemang.

www.cestbonkultur.com