Underlandet gästar Tusen Serier och Hybriden i en 3-dagars utställning med Ylva Oknelid och Saskia Gullstrand.
Hybriden (Mitt Möllan, Claesgatan 8, Malmö)
Vernissage 21 okt kl 17-21. Öppet även 22-23 okt kl 17-21

Hundra år in i framtiden. Gifterna har genomsipprat allt – de finns i haven, i jorden, i människornas kroppar. Men ett sjukhus på ett berg välkomnar en liten familj av långväga vandrare, som kommer med hopp om att bli botade. Kan sjukdomen motas tillbaka när den väl har börjat blomma i blodet?

En lågmäld, varm och kusligt vacker serie om livet i ett miljöförändrat, raserat samhälle, där jorden och människorna försöker repa sig, resa sig och läka sig. Serien är gjord för att läsas i ett utställningsrum istället för en bok.

medicinfolket

För den som kommer på vernissagen utlovas extra goodies, som att få skriva in sig själv på ett sjukhus för förgiftningsskador 100 år in i framtiden.

Medicinfolket är tecknad och skriven av Ylva Oknelid och Saskia Gullstrand under loppet av 8 workshops hösten 2016. Berättelsen och utställningen är producerad av Underlandet, konstnärligt laboratorium för serietecknare som leker med nya sätt att visa upp serier i utställningsform.

Gästutställning i tre dagar producerad av Underlandet, konstnärligt laboratorium för serietecknare som leker med nya sätt att visa upp serier i utställningsform. Presenteras på Hybriden, i samarbete med Tusen Serier och CBK, med stöd av Region Skåne, Malmö Stad , Kulturbryggan och Stiftelsen Längmanska Kulturfonden.

Facebook-event

Utställningen visas parallellt med utställningen för Mapuche – Jordens Folk av Jorge Varas Varilla som visas i stora utställningsrummet. Medicinfolket hittar du i gången bakom själva Hybriden.