Kanske har du sett att Tusen Serier inte kommer att finnas på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg i år?

TUSEN SERIER, CBK och WORMGOD beslutade gemensamt att avstå från att närvara på årets bokmässa efter beskedet att Fria Tider återigen välkomnas av arrangörerna.
Nu har det gått flera månader och röster har riktats mot mässan från olika håll, men det ser inte ut som de har tagit till sig av kritiken.

Vi vet vad Fria Tider står för. De har kopplingar till uttalat nationalsocialistiska organisationer och vill avlägsna sådana som oss från kultursektorn och helst från Sverige överhuvudtaget. Bland oss som är aktiva i grupperna finns invandrare, homosexuella, anarkister osv, och vi har ett internationellt perspektiv på det mesta vi gör eftersom vi inte accepterar att den svenska kulturen skulle vara överlägsen eller stor nog att ställa sig utanför ett större sammanhang. Så när Bokmässan välkomnar Fria Tider tar vi det som att vi inte är välkomna.

Att stänga ute någon som vill tysta andra människor är inte brott mot yttrandefriheten som vissa vill få det till, utan självförsvar. Bokmässan ska handla om kultur och kommunikation. Då är det inte fel att göra den till en frizon från dem som vill begränsa kulturen till vad de anser vara ”svensk” kultur.

Vi hoppas att Bokmässan i framtiden ska ta sin del av ansvaret för att forna tiders fascistiska och nazistiska regimer inte ska upprepas. I det fria ordets namn.