Nu startar vi FANZINEVERKSTADEN – en verkstad dit man kan komma och göra sina egna fanzines, lära sig använda olika tekniker för tryck och självpublicering av serier.

Vi är precis i början av processen och vi vet inte exakt än hur maskinparken kommer att se ut, men planen är att det ska finnas tillgång till skrivare, utrustning för screentryck, linoleumtryck osv. Vi öppnar officiellt senare i år eller i början av 2018.

Är du eller vill du bli serieskapare? Ingår du i ett seriekollektiv eller mindre förlag och vill experimentera med självpublicering av serieböcker? Har du avslutat en serieutbildning och saknar tillgång till kopiator för dina fanzines? Har du idéer om vad du tycker vi borde ha för utrustning och workshops? Kontakta oss!

Från en tidigare workshop i linoleumtryck

Projektet kommer att vara i 3 år (till att börja med) och genomförs med stöd från Arvsfonden och i samarbete med CBK, Underlandet, Amalthea bokkafé och Malmös olika serieutbildningar: Bryggeriets gymnasium, Serieskolan, Malmö Högskola.

logo-arvsfonden