Gästutställning på Hybriden: Invocations and Incantations
med Markus Samnell, Joel Danielsson, och Louise Öhman.
Lokalen bredvid Hybriden (Mitt Möllan, Bangatan 5, Malmö)
Vernissage 28 juli kl 17-22.
Öppet även 29 juli, kl 14-18

UTSTÄLLNINGEN:

Demonology

Digitalcollage + performance

Markus Samnell, även verksam i industriakter som Feberdröm och Khmer Noir, visar en del i pågående arbetet Demonology vilket kretsar kring demoniska metaforer och hallucinatoriska tillstånd som ett led i att förstå (eller missförstå) existensen. Verket är uppbyggt kring fragment – videor, bilder, text, ljud. Under kvällen framförs också ett musikperformance med soloprojektet Stygian Springs, en blandning av industri och apokalyptisk restautrangmusik.

 

Nollmeridianen

Videokonst

Joel Danielsson & Louise Öhman är en duo som nyligen tog sin kandidat i fri konst på Universitet i Bergen (Norge), fakultet för fri konst, musik och design. De rör sig kring teman om bildens fenomen, strata och spektralitet.

1979, i trädgården till Schloss Bellevue, grävs 32 statyer upp ur marken. Kroppar gjorda av marmor, som uppfördes i början på 1900-talet, beställda av den tyska kejsaren Wilhelm II (1859-1941). Statyerna grävdes ner i Tyskland under efterkrigstiden, i ett försök att räddas undan från det projekt som kallas ’zero hour’, eller timme noll – en reduktion av imperialistiska symboler och en exorcism från den tyska nationella kroppen och dess förflutnas fantomer. Sedan återuppståndelsen av dessa skulpturer, som än en gång flyttade in mot historiens ljus, har de varit situerade i ett musealt limbo. Än en gång ställs vi inför frågan om dess vara och potentialitet i rörelsen över linjen.

Facebook-event

Utställningen genomförs med stöd av Institutionen för Kunst vid Universitete i Bergen.
Delar av utställningen är digitaltryck gjorda på Tidskriftsverkstaden, Malmö.